Tips versieren met het water marble effect

marble effect

Wellicht ken je het marble effect wel. Een aantal kleuren lopen mooi door elkaar heen zoals je het bij natuursteen wel eens ziet. Knikkers zijn hier ook een mooi voorbeeld van.
Dit effect kun je ook aanbrengen op de nagels, maar let op, dit geeft vaak wel een kliederboel omdat je met de vinger(top) door het laagje nagellak heen moet.
Wanneer je dit effect op tips aanbrengt valt het reuze mee met de kliederboel, ideaal dus om het marble effect op tips aan te brengen. Voordat je de tip aanbrengt kun je deze namelijk al versieren.
Wat heb je hiervoor nodig:
– Tips
– Minimaal 2 kleuren nagellak
– Een bekertje
– lauw water
– Nagellijm
– Tandenstokers

Hoe ga je te werk:
Doe het lauwe water in het bekertje.
Laat in het midden van het wateroppervlak een druppel nagellak vallen.
De nagellak zal zich verspreiden over het wateroppervlak.
Laat nu weer een druppel nagellak op het wateroppervlak vallen, maar gebruik nu een andere kleur. Ook deze zal zich gaan verspreiden over het wateroppervlak maar waarschijnlijk al minder dan de eerste druppel.
Ga vervolgens door met het laten vallen van druppels totdat je allemaal gekleurde kringen in het water hebt.

Nu kun je voorzichtig met de tandenstoker voorzichtig lijnen trekken door de nagellak cirkels om een speels effect te creëren. Hoe meer lijnen je door de nagellak trekt, hoe drukker het eindresultaat wordt.

Bevestig nu met een druppeltje lijm een tandenstoker zo aan de tip dat deze met de bovenzijde door de nagellaklaag in het water geduwd kan worden.

Duw nu voorzichtig de tip door de laag nagellak en haal ondertussen de resten nagellak op het wateroppervlak weg met een tandenstoker. Haal voorzichtig de tip uit het water en laat deze goed drogen.
Wanneer de nagellak op de tip droog is kan deze op de gebruikelijke manier worden aangebracht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*