FAQ Acrylnagels


Veel gestelde vragen over acrylnagels

Hoe lang duurt het voordat de acrylnagels moeten worden bijgewerkt?
Kunstnagels worden meestal bijgewerkt na ongeveer 3 weken. Vaak zijn de kunstnagels zelf na deze periode nog in prima staat maar zijn de kunstnagels zo ver van de nagelriemen verwijderd dat deze moeten worden opgevuld. Wanneer de kunstnagels niet worden opgevuld zal dit ten koste gaan van de stevigheid van de kunstnagels en zullen deze sneller breken en/of loslaten van de natuurlijke nagels.

Kunnen acrylnagels worden gelakt met nagellak?
Acrylnagels kun je net als de natuurlijke nagels gewoon lakken met nagellak zoals je gewend bent, sterker nog, op de kunstnagels blijft de nagellak zelfs beter zitten dan op de natuurlijke nagel.
Het is wel belangrijk om aceton-vrije nagellakremover te gebruiken wanneer je de nagellak weer wilt verwijderen omdat de kunstnagels anders kunnen beschadigen.nagellak acrylnagels

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?
Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen acrylnagels en gelnagels. Zo zijn gelnagels bijvoorbeeld flexibeler dan acrylnagels en minder hard. Ook de methode waarop het product wordt aangebracht op de nagels is verschillend. Acryl hardt namelijk uit aan de lucht, gel moet uitharden onder uv- of LED-licht. Ook met het bijwerken van de nagels zul je een duidelijk verschil merken tussen gel-en acrylnagels. Doordat acrylnagels harder zijn dan gelnagels duurt het vijlen namelijk ook langer.

Heb je voor acrylnagels een UV-lamp nodig?
Voor het plaatsen van acrylnagels is geen lamp nodig. Een UV-lamp wordt gebruikt bij het plaatsen van gelnagels. De gel die hierbij gebruikt wordt moet worden uitgehard onder deze lamp. Acryl hard daarin tegen uit aan de lucht. Wel kun je acrylnagels eventueel voorzien van een UV-topcoat (voor extra glans), deze moet wel uitgehard worden onder een UV-lamp, maar deze topcoat is niet noodzakelijk.

uvlamp

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*