FAQ Acrylnagels zetten

Vaak gestelde vragen over acrylnagels zetten

Waar kan ik als starter spullen kopen om acrylnagels mee te zetten?

Wanneer je een cursus acrylnagels zetten gaat volgen kun je bijna altijd bij de opleider wel een startpakket kopen waar alle spullen inzitten die je nodig hebt om te beginnen. Op de site goedkoopstenagelproducten.nl kun je ook terecht voor een startpakket van goede kwaliteit. Ook het Quick Dip Pakket is een mooi compleet startpakket om mee te beginnen wanneer je zelf kunstnagels wilt zetten.

Ik heb voorheen met gelnagels gewerkt, maar wil nu verder gaan met acryl, kan ik de gelnagels opvullen met acryl?
Gel en acryl hechten gewoon aan elkaar dus het is niet noodzakelijk om de gelnagels volledig te verwijderen. Wel is het resultaat vaak mooier wanneer de gelnagels helemaal worden verwijderd omdat er kleurverschil tussen de gel en acryl kan zitten.

Moeten de liquid en het acrylpoeder per sé van hetzelfde merk zijn?
De liquid en het acrylpoeder mogen van merk verschillen dit werkt in de meeste gevallen prima, wel wordt vaak aangeraden om spullen van 1 merk te gebruiken voor het beste resultaat.

Ik heb acrylnagels gezet maar na een paar dagen zit er al lucht bij de nagelriemen, wat doe ik verkeerd?
Wanneer er lucht onder de acrylnagels komt bij de nagelriemen heeft dit in de meeste gevallen te maken met de voorbereiding van de nagels (de prep). Neem alle stappen van de voorbereiding van de nagels nog eens goed door en kijk of je niets bent vergeten. Ook kan het zijn dat het acryl te dicht bij de nagelriemen aanbrengt, het acryl mag de huid namelijk niet aanraken. Als het probleem hiermee niet opgelost is kun je eventueel kun je nog gebruik maken van een primer (indien je dit nog niet doet) of van een proteine bond voor een betere hechting.

Het acrylbolletje blijft aan mijn penseel plakken, wat doe ik verkeerd?
Wanneer het bolletje acryl aan de kwast blijft zitten kan het zijn dat je te lang hebt gewacht met het aanbrengen van de acryl op de nagel en dat het acryl daardoor aan het penseel is gaan hechten.
Een andere mogelijkheid is dat de haren van het penseel te vochtig zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*