Zelf glitteracryl mixen

Glitters kunnen je acrylnagels soms net dat beetje extra glamour geven. Vooral wanneer het licht erop schijnt geeft dit een heel mooi effect. Om acrylnagels met glitter te maken kun je glitteracryl kopen maar je kunt dit ook vrij eenvoudig zelf mixen en aanpassen naar je eigen wensen. Buisjes en potjes met glitter kun je bijvoorbeeld bij hobbywinkels kopen maar winkels als de Action verkopen dit vaak ook.

Wat heb je nodig om glitteracryl te maken:

– Acrylpoeder
– Glitter
– Een leeg afsluitbaar potje om de acryl en glitter in te mengen
– Een lepeltje Glitter

Doe wat van de acrylpoeder in het lege potje. Je kunt hier de kleurloze acrylpoeder voor gebruiken maar je kunt ook kiezen voor een leuk kleurtje.

Voeg vervolgens de glitters toe aan het acrylpoeder. Zorg dat de hoeveelheid glitters niet groter is dan de hoeveelheid acrylpoeder. Wanneer je meer glitters dan acrylpoeder mengt kun je het bolletje acryl niet goed meer pakken en bewerken.

Sluit het potje goed af en schud het acrylpoeder en de glitters goed door elkaar.
Het glitteracryl is nu klaar en kan op de gebruikelijke manier worden aangebracht.

Tip: Wanneer je het glitteracryl extra speciaal wilt maken kun je werken met verschillende soorten glitter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grove, lange glitters en fijne glitters. Behalve glitters kun je aan je eigen mix ook kleine pareltjes of plastic nail art figuurtjes toevoegen.

Hieronder zie je een filmpje waarin een eigen glitteracryl-mix wordt gemaakt die vervolgens in de acrylnagel wordt verwerkt:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*