Basisbenodigdheden voor acrylnagels met nail art

Benodigdheden wanneer je nail art wilt toepassen op of in de acrylnagels.

Nail art, of eigenlijk het versieren van de nagels, kan op veel manieren. Met wat fantasie kun je ook zelf steeds andere ideeën verzinnen om nail art toe te passen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Echter als je met nail art gaat werken zijn er toch enkele spullen die niet in je collectie mogen ontbreken:

Glitters:
Iets dat veel toegepast wordt bij nail art zijn glitters. Ze maken de nagels wat opvallender en geven een mooi effect wanneer je de nagels in het (zon)licht houdt. De glitters kun je op verschillende manieren toepassen, zo kun je ze bijvoorbeeld door het acrylpoeder heen mengen voordat je het aanbrengt (zie hier het artikel hierover), maar je kunt ze ook aanbrengen tussel 2 laagjes acryl. Glitters kun je kopen bij nagel groothandels maar ook bij hobbywinkels.Glitter

Rhinestones:
Rhinestones zijn kleine steentjes die in verschillende maten, vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Deze steentjes worden vaak bovenop de acrylnagel aangebracht met een druppeltje lijm of voorzichtig in de acryl geduwd als deze nog niet helemaal uitgehard is. Ondanks dat deze steentjes (gedeeltelijk) bovenop de acrylnagels zitten blijven ze erg goed zitten. Rhinestones kun je kopen bij nagel groothandels en hobbywinkels, maar het is ook zeker de moeite waard om eens te kijken op sites als Ebay, daar worden ze namelijk zeer goedkoop aangeboden. 2 Mm is voor deze steentjes een mooie maat om te verwerken in/op de acrylnagels.

rhinestones

Stripers / penseeltjes:
Voor het maken van lijntjes en misschien wel figuurtjes en tekeningetjes op je nagels zijn stripers en/of dunne penseeltjes onmisbaar. Stripers zijn potjes nagellak waarbij het kwastje erg dun is, zodat je de nagellak heel precies op de nagels kunt aanbrengen. In plaats van stripers kun je ook dunne penseeltjes aanschaffen om daarmee tekeningetjes en lijntjes te maken. Stripers kun je kopen bij nagel groothandels maar soms ook bij cosmeticawinkels waar nagellak verkocht wordt. Penseeltjes kun je onder andere kopen bij hobbywinkels.

nail art penseel

Dotting tool:
De dotting tool is ideaal voor het maken van nette stipjes op je nagels. Het is een soort pennetje met een metaal bolletje. Dit bolletje doop je in wat nagellak en vervolgens zet je met het bolletje een stip op je nagels. Naast het maken van stipjes is deze tool ook handig voor het oppakken van rhinestones wanneer je het metalen bolletje en klein beetje nat maakt.
Dotting tools kun je op voordelig op Ebay bestellen of aanschaffen via een nagel groothandel.

dottingtool2

Acrylverf:
Behalve nagellak is ook acrylverf geschikt voor het maken van nail art. Verdun een beetje acrylverf met een druppeltje water en je kunt met behulp van een penseeltje de mooiste nail art art aanbrengen op de kunstnagels. Een voordeel van werken met acrylverf is dat het voordeliger is en dat het verf minder glad en glanzend is dan nagellak, hierdoor kun je het makkelijk met een penseeltje aanbrengen op de nagels.

acrylverf2

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*