Voorbereiding van de nagels

Voorbereiding van de nagels

Voordat je acrylnagels kunt gaan plaatsen moeten de natuurlijke nagels eerst worden voorbehandeld, de voorbereiding wordt ook wel ‘prep’ genoemd. Dit zorgt er niet alleen voor dat het acryl beter aan de natuurlijke nagel hecht maar helpt ook om de nagels vrij te maken van bacteriën.

De handen en nagels ontsmetten:
Wanneer je acrylnagels gaat plaatsen is het ook belangrijk om de handen te ontsmetten, de handen zitten vol bacteriën en moeten daarom ook zeker worden meegenomen in de voorbereiding.
Was dus eerst de handen en ontsmet de handen goed met een desinfecterend middel.

Duw vervolgens met een metalen bokkenpoot de nagelriemen voorzichtig naar achter, wanneer er restjes vel blijven zitten op de nagel kun je deze meteen met het bokkenpootje verwijderen.

De nagels opruwen:
Vijl nu de nagels in de gewenste vorm en lengte, wanneer je de natuurlijke nagels vijlt, is het belangrijk om altijd in één dezelfde richting te vijlen, dit om onder andere splijten te voorkomen.

Wil je de nagels verlengen met tips? – Vijl de nagels dan kort.
Wil je de nagels verlengen met sjablonen? – Vijl de nagels dan recht.
Wil je de nagels alleen verstevigen met acryl – Vijl de nagels dan in de gewenste vorm.

Vijl ook de bovenkant van de nagels, maar doe dit niet te veel anders beschadig je de nagel. Houd als maximum 3 keer over de nagel strijken aan en duw vooral niet op de nagelvijl. Het vijlen van de natuurlijke nagel moet altijd in één richting gebeuren, ga dus niet zigzaggend met de vijl over de nagel heen, hiermee beschadig je de nagel.Het vijlen bovenop de nagels doe je om de nagels op te ruwen. Het is de bedoeling dat je eigen nagels nu niet meer glanzen. Vergeet niet de zijkanten van de nagels ruw te vijlen.
Tip: Met een boemerangvijl ( een vijl met een kromming) is het makkelijker om dicht bij de nagelriemen te vijlen.
voorbereiding

Verwijder nu met een nagelborsteltje het vijlsel van de nagels.
Eventueel kun je nu een laagje primer aanbrengen op de nagels voor een nog betere hechting van de acrylnagels. Primer is erg dun, je hebt hier maar heel weinig van nodig. Gebruik zeker niet veel primer want de primer maakt hele kleine (niet zichtbare) putjes in je natuurlijke nagel. Door het gebruik van een klein beetje primer zal de acrylnagel beter hechten aan de natuurlijke nagel.

Voorbereiding voor het verlengen van de nagels:
Wanneer je de nagels wilt verlengen met tips of sjablonen dan is de voorbereiding voor het verlengen je volgende stap.

Tips aanbrengen:
Tips zijn er in verschillende maten aangegeven van nummer 1 t/m 10. Aan het uiteinde van de tip vind maat van de tip. 1 is hierbij de grootste en 10 is het kleinst. Ga per nagel na welke maat tip je nodig hebt (let hierbij ook goed op of de zijkanten mooi aansluiten als je de tip goed aanduwt) en leg de tips in de juiste volgorde klaar.

Aan de onderkant van de tip zit een randje. Tegen dit randje komt straks het uiteinde van je natuurlijke nagel te zitten. Breng op de tip tot aan het randje de nagellijm aan. Duw vervolgens het randje van de tip tegen het uiteinde van de natuurlijke nagel terwijl je de tip nog schuin naar beneden houdt (op die manier zit de lijm nog niet op de natuurlijke nagel. Duw vervolgens de tip op de juiste positie. Op deze manier komt er geen lucht tussen de natuurlijke nagel en de tip.

Wanneer de tips op de nagels zijn bevestigd en de lijm is droog (dit gaat meestal heel snel) ga je de tips op maat knippen. Hiervoor gebruik je de tipknipper. Vijl vervolgens de tips in de gewenste vorm, vijl hierbij ook de zijkanten zodat deze egaal lopen met die van de natuurlijke nagels. Om de acryl ook goed op de tip te laten hechten ruw je deze op met een nagelbuffer (gebruik geen primer op de tips).

Sjablonen aanbrengen:
Sjablonen zijn er in verschillende soorten, de meest bekende zijn de goudkleurige plaksjablonen. Haal de sticker van de rol af en laat het rondje in het midden zitten. Vouw de sjabloon om de vinger zoals afgebeeld staat op de tweede afbeelding hieronder. De nagel is nu klaar om verlengd te worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*