Nagels verlengen

nagels verlengen met acryl

Acrylnagels kun je laten plaatsen om je eigen nagels te verstevigen, maar je kunt ze ook laten verlengen. Het verlengen van acrylnagels kan op verschillende manieren worden gedaan; met tips, met sjablonen (meestal zijn dit stickers) en met fast forms (een soort malletjes waar de complete acrylnagel in gevormd wordt).


De meest bekende manier om de acrylnagels te verlengen is met de tips.
Tips zijn plastic opzetstukje die aan het einde van de nagel met een speciale nagellijm worden bevestigd. Bij tips wordt meestal gedacht aan de spierwitte (en dus nep-uitziende) nageluiteinden, maar ook tips zijn in natuurlijke kleuren te krijgen waardoor de nagel er natuurlijk uit ziet. Ook zijn er transparante tips te koop waar je eventueel nog zelf nail art op kunt plaatsen.

Voordelen van een nagelverlenging met tips:
– Tips zijn in vele kleuren en zelfs met nail art te verkrijgen, het is een eenvoudige manier om je acrylnagels meteen een mooie nail art-look te geven.
– De tips zijn al voorgevormd, nadat ze op de nagels zijn geplakt hoeft hier alleen nog een laag transparante acryl overheen.
– Met tips creëer je direct een mooie smilelijn op de nagel, dit kan voor beginnende nagelstylistes erg handig zijn.

Nadelen van een nagelverlenging met tips:
– Tips kunnen alleen mooi worden geplaatst op korte nagels, dus wanneer je nagels al een redelijke lengte hebben zullen de tips niet bruikbaar zijn.
– De acrylnagels met tips worden iets dikker dan acrylnagels zonder tips.

In het filmpje hieronder zie je hoe acrylnagels worden geplaatst met behulp van tips:

Acrylnagels verlengen met sjablonen.
Een andere methode om acrylnagels te verlengen is het verlengen met behulp van sjablonen.
Deze sjablonen bestaan meestal uit stickers die tijdelijk onder het uiteinde van de nagel worden geplaatst. Vervolgens wordt er een laag acryl over de nagel en over de sticker aangebracht. Wanneer het acryl is uitgehard worden de sjabloonstickers weer verwijderd.

Voordelen van een nagelverlenging met sjablonen:
– Het gebruik van sjablonen kost minder tijd dan het gebruik van tips, de hoeft niet vooraf te worden gezocht naar de juiste maten tips en de kunstnagels kunnen direct in de gewenste lengte en vorm worden aangebracht, dit scheelt veel vijlwerk.
– Nagels die al wat langer zijn kunnen alsnog eenvoudig langer worden gemaakt, dit is bij het gebruik van tips niet het geval.
– Er zit geen extra plastic laagje onder je acrylnagels zoals bij tips het geval is.
– Wanneer er bijvoorbeeld een hoekje van de verlenging afbreekt, is dit eenvoudig en onzichtbaar met een sjabloon te repareren.

Nadelen van een nagelverlenging met sjablonen:
– Wanneer er met sjablonen wordt gewerkt dien je zelf de vorm van de nagels te bepalen, voor beginners kan dit soms wat lastiger zijn.
– Nail art etc. is niet voorgedrukt, dus versieringen en kleurtjes dienen alsnog zelf te worden aangebracht.

In het filmpje hieronder die je hoe acrylnagels worden geplaatst met behulp van sjablonen:

Acrylnagels verlengen met fast forms
Fast forms zijn een soort plastic malletjes waar acrylnagels in worden gevormd.
Een groot voordeel van fast forms is dat de acrylnagel direct een perfecte vorm en bolling heeft. De nagel hoeft eventueel alleen nog op de gewenste lengte te worden gevijld. Door in het malletje een langere nagel te creëren dan de eigen nagel wordt heel eenvoudig een verlenging van de acrylnagel gemaakt.

Voordelen van een nagelverlenging met fast forms:
– De vorm (bolling en c-curve) van de acrylnagel ontstaat in de mal, hierdoor heb je dus direct een perfecte verlenging.
– Er zit geen extra plastic laagje onder je acrylnagels zoals bij tips het geval is.

Nadelen van een nagelverlenging met fast forms:
– Wanneer je werkt met een smilelijn kan het lastig zijn om te bepalen waar in het malletje de smilelijn precies moet komen.

In het filmpje hieronder die je hoe acrylnagels worden geplaatst met behulp van fast forms:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*