Hoe gebruik je een oefenvinger

Gebruik maken van een oefenvinger

Oefenvingers zijn een goede aankoop voor beginnende en aankomende nagelstylistes. Ze kosten slechts enkele euro’s en je kunt ze steeds weer hergebruiken. Daarnaast kun je er ook goed nail art op uitproberen en kunnen ze later eventueel worden gebruikt om nail art op te presenteren aan klanten. Wanneer je voor het eerst met de oefenvinger gaat werken merk je toch dat dit iets anders werkt dan met een echte vinger.

oefenvingers

De oefenvinger is van plastic
Doordat de oefenvinger van plastic is, is deze al gladder dan de natuurlijke nagel. Het plakken van een tip kan daardoor al wat lastiger zijn. De kunstnagel zal beter blijven zitten wanneer je net als bij de echte nagel het nagelbed op ruwt met een nagelvijl.

De juiste maat tip gebruiken
Net als bij een echte nagel is het belangrijk om de juiste maat tip te gebruiken op de oefenvinger. Wanneer je een te grote of te kleine tip gebruikt zal deze niet goed blijven zitten.
De maten 3 en 4 passen het best op de oefenvinger.

Mocht het niet lukken met het bevestigen van de tip dan kun je ook eventueel Pritt Buddies gebruiken. Dit is een soort gom-achtige substantie die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om posters aan de muur te bevestigen. Wanneer je hier een klein beetje van op het nagelbed van de oefenvinger aanbrengt, kun je de tip hier eenvoudig op vast duwen.

Wanneer de tip eenmaal is aangebracht kun je op de gebruikelijke manier de acrylnagel afwerken.

De oefenvinger hergebruiken
Om de oefenvinger her te gebruiken vijl je het acryl er weer vanaf. Eventueel kun je een dun laagje laten zitten zodat je de tip niet opnieuw aan hoeft te brengen.

In plaats van een oefenvinger kan er ook gebruik worden gemaakt van een oefenhand. Er zijn verschillende soorten oefenhanden te koop. Een oefenhand is wel duurder dan een oefenvinger.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*