Acrylnagels verwijderen

Acrylnagels weer verwijderen

Wanneer je bezig gaat met het plaatsen van acrylnagels is het ook belangrijk om te weten hoe je acrylnagels weer kunt verwijderen.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat acrylnagels nooit van de natuurlijke nagels mogen worden afgetrokken. Wanneer een acrylnagel gedeeltelijk los zit kan het verleidelijk zijn om deze van de eigen nagel te trekken, maar hiermee beschadig je de natuurlijke nagel.

Het verwijderen van de acrylnagels dient voorzichtig te worden gedaan om te voorkomen dat je zwakke en beschadigde nagels krijgt.

Benodigdheden voor het verwijderen van acrylnagels
– Een nagelknipper
– Een grove nagelvijl
– een nagelbuffer
– Een glazen kom
– Aceton
– Een nagelborsteltje
– Vaseline

Acrylnagels verwijderen
Acrylnagels verwijderen is net als acrylnagels zetten een bezigheid waarbij je geduld nodig hebt, de acrylnagels moeten namelijk grotendeel worden weg gevijld.

Wanneer je acrylnagels hebt met een verlenging kun je beginnen met het kort knippen van de kunstnagels tot deze de lengte hebben van de eigen nagels. Wanneer de nagels te dik zijn om te knippen kun je ze ook kort vijlen.

Wanneer er een topcoat over de acrylnagels zit moet deze eerst worden verwijderd, deze laag kun je weg vijlen. Zorg dat je goed over de gehele oppervlakte van de nagel vijlt en verwijder na het vijlen het vijlsel.

Doe vervolgens wat aceton in de glazen kom. Vervolgens smeer je de vingertoppen in met de vaseline. De vaseline voorkomt dat de huid uitdroogt wanneer deze in aanraking komt met aceton.
Week nu de nagels in het aceton, het kan even duren voor het acryl weekt, reken hiervoor ongeveer 15 tot 20 minuten.

Het acryl zal na de 15 a 20 minuten wat zachter zijn, vijl nu zoveel mogelijk acryl weg.
Wanneer het zachte acryl is verwijderd week je de nagels opnieuw in aceton om het acryl weer zacht te krijgen. Herhaal dit tot ongeveer 90% van het acryl weg is.

Wanneer er nog een dun laagje acryl op de nagels zit week je het acryl 5 tot 10 minuten in aceton. Met een nagelbuffer kun je de laatste restjes acryl van de nagels verwijderen.

Na het verwijderen van de acrylnagels kun je je handen nog even verwennen met een verzorgende handcrème en en nagelriemolie.
Tips:
acrylnagels verwijderen
– Aceton is een chemisch middel en kan plastic oplossen, gebruik dus een glazen kom om het aceton in te doen. Er zijn ook eventueel speciale bakjes te koop waarin aceton kan worden gebruikt.
– Aceton heeft een sterke geur, zorg ervoor dat er wordt gewerkt een een goed geventileerde ruimte.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*