Acrylnagels opvullen

Hoe vul je Acrylnagels op?

De natuurlijke nagel groeit onder de acrylnagel gewoon door, door deze groei wordt de acrylnagel steeds verder verwijderd van de nagelriem. Na ongeveer 3 weken is de afstand tussen de nagelriem en de acrylnagel zo groot dat deze ruimte opgevuld dient te worden. De acrylnagels zien er dan mooier uit en zullen minder snel breken. De acrylnagels worden dan opgevuld.

voorbereidingen

Allereerst worden de handen weer gedesinfecteerd net zoals bij de voorbereiding van het plaatsen van een nieuwe set acrylnagels.
Vijl vervolgens met een grove vijl de toplaag van de acrylnagels weg. Haal het vijlsel weg met een nagelborsteltje.
Hierna duw je voorzichtig de nagelriemen naar achter met behulp van het metalen bokkenpootje.

Vijl vervolgens voorzichtig het stukje nieuw gegroeide om deze op te ruwen, pas hierbij op dat je de nagelriemen niet beschadigd. Eventueel kun je het stukje van de natuurlijke nagel ook nog wat opruwen met een beetje primer.

Opvullen van de acrylnagels

Breng nu een klein bolletje acryl aan  op het stukje natuurlijke nagel en modelleer de acryl zo dat deze mooi overloopt in de bestaande acrylnagel. Houd hierbij in de gaten dat de acryl 1 á 2 mm vanaf de nagelriem blijft. Wanneer de acryl tegen de nagelriem wordt geplaatst krijg je erg snel last van lucht tussen de acrylnagel en de natuurlijke nagel waardoor de acrylnagel los laat.
Wanneer de acryl is uitgehard (dit is na enkele minuten) kun je de nagels met een grove vijl vloeiend in model vijlen.

Zodra de nagels in vorm zijn gevijld is het tijd voor de afwerking. Je kunt de nagels nu afwerken door deze te polijsten (met een nagelbuffer), maar je kunt ze ook afwerken door de nagels te voorzien van een (UV)-topcoat.

Breng als de nagels helemaal klaar zijn een klein beetje nagelriemolie aan bij de nagelriemen om deze mooi en soepel te houden.

In het onderstaande filmpje is duidelijk te zien hoe je acrylnagels kunt opvullen: